Maaliskuun Me-lehdessä oli herkullinen ohje vähän erilaiseen makaronilaatikkoon. Pakkohan sitä oli kokeilla.

Ohje suoraan lehdestä:

1 prk (400g) pastakastiketta

1 1/2 prk vettä

1 ps (400g) makaronia

1 rs (400g) sika-nauta-jauhelihaa

1 tl grillimausteseosta tai suolaa ja mustapippuria

1/2 pss (75g) juustoraastetta.

 

Kaada pastakastike kattilaan, lisää puolitoista purkillista vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää makaronit ja keitä 8-10 minuuttia miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen. Ruskista jauheliha murumaiseksi ilman paistorasvaa ja mausta se. Kaada makaronit uunivuokaan, levitä jauhelihamurut päälel ja ripottele juustoraaste pinnalle. Gratioin 225 asteisessa uunissa tai uunin grillitoiminnolla. Nauti raikkaan salaatin kanssa.

Itse tuplailin ohjetta ja vähän varioin paikoitellen. Käytin n. kilon verran pastakastiketta (1 prk EuroShopperia ja 1 prk Pirkkaa -ohjeessa puhuttiin Eldoradosta...), jauhelihaa käytin 700g (maustoin vain suolalla) ja makaronia kilon pussillisen. Juustona käytin Aamupala-viipaleita.

Lopputulos oli reilu lasagnevuoallinen, josta olemme syöneet nyt kaksi kertaa (2 aikuista ja 2v tyttö) + tyttö pari kertaa yksikseen, otin huomseksi evääksi tätä ja anoppi ja appiukko söivät tästä vielä kertaalleen. Tosi reilu satsi vähällä vaivalla. *tykkää*

Tuo makaronien keittäminen pastakastikkeessa oli aikas hyvä idea. Makaroonit sai makua ihan kivasti. Ja nestettä oli sen verran niukasti, että se imeytyi kaikki makruihin. Ei tarvinnut valutella tms. Tätä tehdään meillä toistekin!