Tuoretta pullaa ei voita mikään! Kaiken lisäksi pulla on helppo tehdä!

Tässä yksi versio pullataikinasta:

5 dl maitoa

50 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan (yleensä 2 pss)

1 1/2 tl suolaa

1,5-2 dl sokeria

1 rkl hienonnettua kardemummaa (yksi pötkylä on vähän reilu ruokalusikallinen, mun mielestä se on "riittävästi" tällaseen taikinaan)

13-15 dl vehnäjauhoja

200g margariinia tai voita

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen (tai sekoita jauhoihin, jos käytät kuivahiivaa!). Lisää suola, sokeri ja kardemumma ja alusta taikinaksi jauhoilla. Lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Annan taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa. Leivo kohonnut taikina pulliksi. Anna pullien kohota hyvin peitettynä. Paista uunin keskitasolla n. 225 asteessa 12-15 minuuttia tai jos teet pitkon, paisa uunin alatasolla n. 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Pullataikinasta voi tehdä esim. piirakkapohjan, erilaisia pikkupullia (voisilmä-, hillosilmä-, perinteiset pikkupullat, korvapuustit...) tai vaikka pitkon.

1241402.jpg

Kuvassa minipitko, voisilmäpulla ja kanelikierre:

Tässä vielä vaihekuva voisilmäpullien tekoon

1241405.jpg

Ennen                                    Jälkeen                                   Ja hetkeä myöhemmin... Lämmintä pullaa ja kylmää maitoa ei voita mikään! =P

Kokeilin myös pitkon letitystä... (minikokoisesta on kuva tuossa ylempänä)

1241398.jpg

Edit 28.1.08

Tässäpä vielä yksi versio pullan ulkonäöstä.

1241413.jpg

Alkuun tehdään kuin korvapuusteja: kaulitaan, voidellaan, maustetaan ja rullataan. Sitten leikellään paloja (n. 5 cm leveitä), jotka asetellaan voideltuun vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Kaksi palaa aina rinnakkain ja perätysten niin monta kuin mahtuu (tässä Brunon kartonkivuoassa neljä). Päälle laitetaan "oikeinpäin" vielä pullapalat saumapuoli alaspäin. Kohotetaan, voidellaan, sokeroidaan ja paistetaan 200 asteessa noin 20-25 min.