Kakkujen päällystämiseen voi käyttää jos jonkinlaisia aineita. Tänne keräilen erilaisia ideoita päällystämiseen käytettävistä aineista. Lisävinkkejä voi laittaa sähköpostiini kattila1980(at)luukku(piste)com.

Kinuski


2dl Kermaa (käytin koko purkin flora vispiä)
1dl sokeria (laitoin vähän reilummin, kun oli tuota vispiäkin enemmän)
1dl fariinisokeria (sama kuin yllä)
1,5 tl vaniljasokeria
1rkl voita (käytin hopeanväristä Sunnuntaita)

Sekoita kattilassa 2dl kermaa ja sokerit (ei vaniljasokeri). Keitä seosta hiljalleen, kunnes se sakenee (Ohjeessa luki, että ehkä noin 10-15min. mutta minulla meni paaaaaljon kauemmin). Lisää vaniljasokeri ja rasva. Kaada kuuma kinuski kakun päälle.

Laku/salmiakkikinuski

n. 200g Kick-patukoita eli 10kpl
2 dl kuohukermaa
n. 0,5dl turkinpippurimurskaa

 Laita toffeet, kerma ja karkkimurut kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoitellen kunnes toffeet sulavat ja kinuski sakenee. Tipauta vesilasiin pisara kinuskia ja jos se leviää veteen, keitä vielä muutama minuutti. Valuta valmis kuorrutus kakun päälle.

Vaaleanpunainen mantelimassakuorrute

500g mantelimassaa

3 dl Mansikanmakuista tomusokeria (Kaakaotomusokeriakin voi käyttää, lopputulos on silloin luonnollisestikin ruskea...)

1/2 dl vaaleaa siirappia

Sekoita mantelimassaan tomusokeri ja siirappi. (Levitä kakun pintaan tartunta, kuten marsipaanillekinKauli mantelimassa muovikelmun välissä ohueksi, pyöreäksi, koko kakun peittäväksi levyksi. Kääri levy kakun ympärille. Siivilöi kakun pinnalle tomusokeria.

 Omar-massa:

1 pss Omar-kermakarkkeja

Poista Omarkarkeista kääreet. Purista karkit möykyksi ja nosta mikroon leivinpaperin päällä ja lämmitä noin 400W 15 sekunttia. Kauli pallosta kakun kokoinen ohkainen levy ja kumoa kakun päälle leivinpaperin avulla (kakun pintaan tulee luonnollisesti tartunta kermalla, hillolla tai voi-sokerivaahdolla). Poista leivinpaperi varovasti. Painele pintaa kevyesti talouspaperilla muotoonsa.

(Omareita voi kuulemma lämmittää ihan käsissäkin, mutta tuo mikro varmasti nopeuttaa sitä pehmiämistä)

Omar-kinuski

2 dl kermaa
250 g Omar-karkkeja

Kaada kattilaan kerma ja Omar-karkit. Keitä 20 minuuttia välillä sekoittaen. Anna jäähtyä hetki ja kaada jäähtyneen pohjan päälle.

 

 

Voikreemikuorrute

250 g suolatonta voita

500 g tomusokeria

1 tl vanilja-aromia (tai 2 tl vaniljasokeria)

2-4 rkl maitoa

Laita huoneenlämpöinen voi kulhoon ja lisää tomusokeri sekä vanilja-aromi voin joukkoon vähitellen sähkövatkaimen pienellä teholla vatkaten. Lisää maitoa sen verran, että saat hyvin levitettävän seoksen.

Suklaakuorrute: Lisää perusohjeeseen 2 dl tummaa kaakojauhetta. Vaihtoehtoisesti voit käyttää paketin (300g) kaakaotomusokeria ja vajaan puolikkaan paketin tavallista tomusokeria.

Sitruunakuorrute: Jätä perusohjeesta pois vanilja-aromi ja lisää tilalle 1 tl sitruuna-aromia. Korvaa 1 rkl maitoa sitruunamehulla ja mausta kreemi lopuksi sitruunankuoriraasteella (n. 2 tl) ja värjää halutessasi keltaisella karamellivärillä.

Tuorejuustokuorrute: Korvaa perusohjeesta 100 g voita vastaavalla määrällä maustamatonta tuorejuustoa. Tarvitset n. 2 dl tomusokeria lisää.

Mansikka- tai vadelmakuorrute: Sekoita peruskreemin sekaan noin 0,75 dl sileää mansikka- tai vadelmahilloa.

Kuorrutteen määrä riippuu siitä, käytätkö samaa kreemiä myös kakun välissä. Esim. halkaisijaltaan n. 23 cm kakun väliin ja kuorrutukseen riittää yksi annos kreemiä. (Vain yksi väli, jossa 1/3 kuorrutteesta, loput pinnalle)

Vinkki: Saat siistin kuorrutteen voikreemillä, kun käytät ns. kaksoiskuorrutusta. Levitä ensin hyvin ohut kerros kuorrutetta kakun reunoille ja pinnalle. Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen. Kun kuorrutus on kovettunut, levitä kakulle toinen kerros kuorrutetta ja koristele. Näin kakkumuruset eivät pilaa kuorrutusta.

(Tämä sivu päivittyy pikkuhiljaa...)