Tähän postaukseen kerään paljon kesän aikan leivottuja juttuja...

Sly 11-kierroksen innoittamana kokeilin tämmöistä hauskaa namuohjetta... Mukikakku yhdelle, mikrossa. En valitettavasti muista enää, mistä ohjeen nappasin. Kvg oli apunani...

1 Kahvimuki
4 ruokalusikallista venhäjauhoja
4 ruokalusikallista sokeria
2 ruokalusikallista kaakaojauhetta
1 kananmuna
3 ruokalusikallista maitoa
3 ruokalusikallista öljyä
3 -4 ruokalusikallista suklaahippuja (ei pakollinen)
Ja jos haluaa, niin ripaus vanilliinisokeria

1. Sekoita kaikki ainekset kahvimukiin
2. Laita kahvimuki aineksineen mikroon
3. Kuumenna n 2 min täydellä teholla

Kannattaa aluksi ehkä minuutin jälkeen jo katsoa, onko se kypsää, ettei siitä tulee liian kuivaa. Ja aluksi taikina nousee sellasena tornina sen mukin ulkopuolelle, mutta eläpä hättäile, se laskeutuu siitä. Ja se on vielä parempaa jäätelön kanssa.

 

Ja tämmöstä siitä sitten tuli. Maku oli... Noh... Olen minä parempaakin suklaakakkua syönyt, mutta kyllä tämä pahimpaan sokerihampaankolotukseen auttaa!

Vappuna tein lahjaksi Sacher-kakun. Kakussa on yhdisteltynä montaa erilaista ohjetta. Jossakin minulla se on ylhäällä, muttamutta... No, lisään tänne tarkennuksia sitten, kun niitä löytyy. Tuo suklaaganache tuossa päällä taisi olla liian lämmitä kuorrutusvaiheessa. Se nimittäin valui ja valui kuin jätkän räkä. (Anteeksi inha vertaus...) Siksi kakun alla oli tuo ruma leivinpaperi ihan loppuun asti. Välissä ja kuorrutteen alla on aprikoosihilloa, jota hieman lämmitin. (Levittyy helpommin). Innostuksen Sacher-kakkuun sain tästä maaliskuisesta kakkukurssista.

Kesäiset yhdistelmä-synttärit-nimpparit vol.1. Kuvassa voileipäkakku (vaaleaa paahtoleipää ja perunalimppua vuorokerroksina, koottu irtopohjavuokaan, välit 1 ja 3 kinkkutäyte ja väli 2 munavoi, päällä tuorejuustoa, vähän tähän tapaan.

Keskellä on Sly 11 -leikissä saadun ohjeen mukaan tehtyjä kookoskakkuja

Marokkolaiset kookoskakut

3/4 dl sokeria

1/2 dl vettä

2-3 rkl sitruunamehua

1 munanvalkuainen

4 1/2 dl kookoshiutaleita

punaista ja vihreää elintarvikeväriä

sokeria koristeluun

20 kokonaista mausteneilikkaa

20 pientä paperivuokaa

 

1) Keitä vesi, sitruunamehu ja sokeri siirapiksi -noin 4  minuuttia.

2) Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä muutama minuutti ennen valkuaisen ja kookoshiutaleiden lisämistä. Sekoita lusikalla tasaiseksi.

3) Jaa seos kahteen osaan, värjää toinen osa vihreällä ja toinen punaisella. Sekoita väri huolellisesti.

4) Muotoile seoksesta pieniä palloja. Pyöräytä pallot sokerissa, pistä jokaiseen neilikka ja pane paperivuokaan. Laita kakkuset jääkaappiin. Tarjoa kylminä kahvin kanssa tai pieninä makeisina.

Piparit on jotain kaupantätien tekemiä.

Ja edessä on perus-mansikkatäyskäri. En valitettavasti muista yhtään, mitä oli väleissä! Muistaakseni mansikkamarmeladia ja kermavaahtoa. Päällä mansikoita, hyytelösokerista kiille ja pursotukset kermaa. Tai siis Flora Vispiä. Ja ripsaus joukossa vaniljakreemijauhetta. Ei sokeria. (Sokerittomat kermavaahdot on myös "tarttuneet" sieltä keväiseltä kakkukurssilta)

Ja tässä on synttäri-nimppari-yhdistelmät vol.2. Mansikkakakkuja voikkarikakku tehty samalla kaavalla kuin edelliset, piparit on kaupasta. Tuo suklaakakku on myös Sly 11-kierrokselta saatu ohje 

Eilatilainen suklaakakku

6 dl vehnäjauhoja

6 rkl kaakaojauhetta

1 tl soodaa

2 tl leivinjauhetta

200g margariinia

4 dl sokeria

3 munaa

1 tl vanilliinisokeria

1 dl maitoa

2 dl maustamatonta jogurttia

Kuorrutus:

50g margariinia

3 rkl sokeria

2 rkl kaakaojauhetta

1/2 dl kouohukermaa

Pinnalle:

kookoshiutaleita tai mantelilastuja

 

1) Sekoita kuivat aineet keskenään.

2) Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen.

3) Mausta vaniljalla.

4) Lisää taikinaan jauhoseos siivilän läpi sekä maito.

5) Lisää lopuksi jogurtti ja sekoita taikina tasaiseksi.

6) Piirrä ja leikkaa kakkuvuokaa apuna käyttäen leivinpaperista pyöreä pohjapaperi vuokaan. Voitele vielä vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alaosassa 55 min. annos on suuri, joten voit paistaa kakun myös kahdessa osassa, jolloin viipaleista tulee matalampia.

7) Keitä kuorrutteen aineet kattilassa, kunnes se sakenee, mutta on vielä juoksevaa. Jos olet paistanut kaksi kakkua, tee kuorrutetta tupla-annos. Jäähdytä suklaakinuskikuorrutetta hieman, ettei se imeydy kakun sisään. Kaada jäähtyneelle kakulle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita tai mantelilastuja.

Näitä suklaamuffineja tein äitini "käskystä". Siitä lisää täällä.

Tuorejuustotäytteiset suklaamuffinit                      n. 12 kpl

Muffinit

3 1/2 dl jauhoja

1 1/4 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

125 g voita

2 1/2 dl fariinisokeria

2 munaa

1 1/2 dl maitoa

Täyte:

300 g kermaista tuorejuustoa

3/4 dl sokeria

1 muna

1 tl vaniljasokeria

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele muffinipellin syvennykset (myös silikonivuoan), silloin muffinit irtoavat paremmin.

Sekoita kuivat aineet sokeria lukuunottamatta. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi kuivat aineet sekä maito ja sekoita hyvin.

Valmista täyte vatkaamalla juusto pehmeäksi. Lisää sokerit ja muna hyvin sekoittaen.

Täytä vuoat noin puolilleen suklaataikinalla. Pursota juustotäytettä n. 2 rkl jokaiseen muffiniin. Vedä tyllan kärkeä hieman ylöspäin pursotuksen lopulla, niin viimeinen täyte-erä tulee aivan muffinin huipulle.

Kypsennä muffineja n. 25 min. Muffinit ovat parhaimmillaan vastakypsennettyinä ja vielä pehmeinä. Muffineja ei pidä paistaa liikaa, jolloin ne kuivuvat.

Tämän herkun tein työkavereille. Tämä on lakka-kinuskikakku. Tähän lueskelin ideoita useammastakin ohjeesta. Lopulta toteutin "omasta päästäni"

Pohja oli valmiiksi pakkasessa ollut 18 cm varapohja. Leikkasin sen 3 osaan synttärilahjaksi saamallani kakkusahalla. (JES!) Kostutus omenamehulla. Välissä lakkahilloa ja kermavaahtoa. Pinnalla kinuski (1 dl kermaa, 1 dl fariinisokeria, nokare voita. Vähempikin satsi olisi riittänyt...) Ja pursotukset kermaa. Mulla oli 2 prk Flora Vispiä, siitä meni desi kinuskiin, loput vaahdotin. Samasta satsista meni kahteen väliin ja sit noi pursotukset. Hiukka meinas mennä jämptille kerman riittäminen... Nuo kukat ovat jotain valmiita "mauttomia vohvelikukkia" En muista, mistä olen saanut niitä rasiallisen.

Että en minä ihan toimeton ole ollut tässä pitkän hiljaisuuden aikana...  Yritän (huom, yritän...) parantaa tapani ja päivitellä vähän useammin tätä blogiani. Hiukan kiirusta voi pitää, kun kohtapuoliin emoilen sly:n 13. kierroksen. Nooh, napsastaan sitä aikaa sitten uniajasta. Kaipa sit joskus taas ehtii nukkumaankin...