Tässä pari kuivakakkuohjetta. Molemmat kuulostavat todella mielenkiintoisilta, mutta kumpaakaan en ole vielä kokeillut. Mut katsotaan, josko jouluksi... ;o)

Serkun rusinakakku

(Mitat on kahvikuppeina)


2 kk rusinoita + 2 kk vettä keitetään kannen alla 8 min.
Lisätään 200 g voita tai margariinia ja 2 kk sokeria. Hämmennetään kunnes voi sulaa.
Sekoitetaan reilut 3 kk vehnäjauhoja, 1 1/2 soodaa, 2 tl kardemummaa, 2 tl kanelia ja 2 tl nejlikkaa ja lisätään ne rusinasekoitukseen. Viimeksi lisätään 2 kananmunaa voimakkaasti sekoittaen.

Paistetaan 175 asteessa n. tunti.

Tästä annoksesta tulee yksi iso kakku. Kakku on hyvin säilyvä jos kietaisee se folioon tai kelmuun ja sitten muovipussiin. Parhaiten se säilyy jääkaapissa.
 

Kuva lisätty 1.12.2007

 


 

Kuva lisätty 1.12.2007

Luumuinen glögikakku

(Valmistuu ohjeen mukaan 2litran kattilassa)


227g (1pss) kivettömiä luumuja keitetään 3 desissä valmista glögijuomaa tai omenamehua. Keitellään melkein soseeksi. Nostetaan kattila liedeltä ja lisätään 200g voita tai margariinia nokareina sekaan sulamaan. Annetaan jäähtyä hetki.

Sekoitetaan sillä aikaa kuivat aineet keskenään: 3,5dl vehnäjauhoja, 1rkl vaniljasokeria, 2tl leivinjauhetta sekä 0,5tl ruokasoodaa.

Lisätään taikinaan 1,5dl sokeria ja 2 kananmunaa. Sitten sekoitetaan joukkoon jauhot yms.

Taikina kaadetaan voideltuun/korppujauhotettuun vuokaan ja paistetaan 175´c noin 50 minuuttia.

Kakun kannattaa antaa tekeytyä pari päivää ennen herkuttelua. Kakun voi myös koristella sulatetulla (valko)
suklaalla.