Nappasin eilen kaupasta taas Ruoka-Pirkka-lehden (Mitä tänään syötäisiin) ja selailin sen heti vihannestiskien luona etsien hyviä ideoita viikonlopun ruokaan. Ja kas, sehän löytyi: Punajuurinen jauhelihakastike. Ei muuta kuin ainekset kärryyn ja kassalle.
Soossi oli yksinkertaisuudessaan herkullinen.
Kastikkeeseen tarvit
400g porsaan vähärasvaista paistijauhelihaa (käytin n. 500 g tavallista sika-nautaa)
1 rkl öljyä (en osaa ruskistaa jauhelihaa öljyssä, joten jätin sen pois)
1 iso (150 g) sipuli (käytin pienen punasipulin)
1 1/2 dl maustekurkkuviipaleita
1 tl suolaa
1 tl meiramia (ei ollut kotona, joten jätin pois)
1/2 tl mustapippuria
1 pkt (500g) punajuuri-perunasosetta
3 dl vettä
100g salaattijuutokuutioita (jätin pois)
Pinnalle: Persiljaa
Hienonna sipuli ja kuutioi maustekurkut. Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää joukkoon sipulit ja anna pehmetä. Mausta suolalla, meiramilla ja pippurilla.
Lisää kastikkeeseen punajuuri-perunasose ja vesi. Hauduta kastiketta n. 5 min. Lisää lopuksi mausekurkut, salaattijuustokuutiot ja hienonnettu persilja.
Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa. (No, meillä oli kyllä keitettynä riisinuudelia...)
Kommentit