Nappasin eilen kaupasta taas Ruoka-Pirkka-lehden (Mitä tänään syötäisiin) ja selailin sen heti vihannestiskien luona etsien hyviä ideoita viikonlopun ruokaan. Ja kas, sehän löytyi: Punajuurinen jauhelihakastike. Ei muuta kuin ainekset kärryyn ja kassalle.

Soossi oli yksinkertaisuudessaan herkullinen.

Kastikkeeseen tarvit

400g porsaan vähärasvaista paistijauhelihaa (käytin n. 500 g tavallista sika-nautaa)

1 rkl öljyä (en osaa ruskistaa jauhelihaa öljyssä, joten jätin sen pois)

1 iso (150 g) sipuli (käytin pienen punasipulin)

1 1/2 dl maustekurkkuviipaleita

1 tl suolaa

1 tl meiramia (ei ollut kotona, joten jätin pois)

1/2 tl mustapippuria

1 pkt (500g) punajuuri-perunasosetta

3 dl vettä

100g salaattijuutokuutioita (jätin pois)

Pinnalle: Persiljaa

Hienonna sipuli ja kuutioi maustekurkut. Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää joukkoon sipulit ja anna pehmetä. Mausta suolalla, meiramilla ja pippurilla.

Lisää kastikkeeseen punajuuri-perunasose ja vesi. Hauduta kastiketta n. 5 min. Lisää lopuksi mausekurkut, salaattijuustokuutiot ja hienonnettu persilja.

Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa. (No, meillä oli kyllä keitettynä riisinuudelia...)