Ihastuin tuohon Herra Hakkarainen-vuokaan ikihyviksi. Minua vain jäi tuon ekan kerran jäljiltä vaivaamaan ekan kerran "ylimääräinen" taikina. Aikani pähkäilin ja mietin asiaa ja päätin kokeilla. Päätin tehdä taikinan 2/3 alkuperäisestä. Tämä taikina tuntui olevan just oikean kokoinen tähän vuokaan. Taikinaa kannattaa vedellä jalkoihin ja hattuun vähän paksummin, ainakin minulla Hakkiksen "maha" nousi turhan pulleaksi. Tein tällä ohjeella kaksi kakkua, joten ainesuhteet tuli testattua kunnolla. Eli tein pohjan näin:

100 g voita/margariinia
2 munaa
2 dl sokeria
0,5 dl maitoa (käytin vadelmahillosta ja vedestä sotkotettua "mehua")
2/3 dl vadelmahilloa
2 dl vehnäjauhoja
1 1/3 tl (n. 6,5-7 ml) leivinjauhetta
1 1/3 rkl (=20ml) kaakojauhetta

Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vadelmahillo. Lisää vuorotellen maitoa, voisulaa ja (siivilän läpi) jauhoja, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kaakaojauhe. (Siis vähän jauhoja, sekoita, vähän maitoa, sekoita, vähän voisulaa, sekoita, vähän jauhoja, sekoita...) Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa n. 45 min.

Koska kyseessä on silikonivuoka, kakun pitää antaa jäähtyä kunnolla ennen vuoan irrottamista. (Tästä tuli omakohtaista kantapäänkautta-oppia...)

Jäähtyneen kakun voi koristella esim. sulatetulla valkosuklaalla (valkosuklaata voi värjätä elintarvikeväreillä).

Tuohon koristukseen en ole vieläkään oikein tyytyväinen, mutta se taito kehittyy vain sitkeällä harjoittelulla, eiks vaan?

On tämä vaan niin ihana vuoka, ettei ole tosikaan!!!