No, ei meillä nyt ihan pelkkää kaalia sentään olla syöty... Tekaisin iltasella vielä aamupuurot ja -sopat valmiiksi.

Kokeilin Riihipuodin ohrahiutaleita, joista syntyy kuulemma maailman 2. paras puuro. Puuro valmistuu keittämättä, eikä se pitäisi palaa pohjaan...

1 l maitoa (tai vettä tai mehua)

1,7 - 2,7 dl ohrahiutaleita (maitopuuroon riittää pari desiä, vesipuuroon vähän reilummin)

ripaus suolaa

Kiehauta neste kattilassa. Vispaa joukkoon hiutaleet. Sammuta liesi ja anna puuron hautua kannen alla 20 minuttia. (Sinä aikana puurolle ei tarvi tehdä mitään! Ei edes maitopuurolle, vaikka varoiks seisoinkin siinä vieressä ja kurkin koko ajan kannen alle...) Mausta suolalla. Nauti!

Samalla metodilla voi valmistaa varmasti muitakin hiutalepuuroja. Helppoa ja vaivatonta kuin mikä!

Kaveriksi keitin taas tätä tuttua soppaa. Hiukan tuunailin ohjetta.

1 pkt Pirkka raparperisosetta

2 dl vettä

2 dl mansikkasuttua pakkasesta (tehty survomalla 10 l mansikoita ja 1 kg sokeria "suttunuijalla")

n. 3/4 l jäisiä mansikoita

Kiehauta raparperisose, vesi ja mansikkasuttu. Kaada joukkoon jäiset mansikat ja anna jäähtyä. Tarjoa, kun soppa on jäähtynyt ja mansikat sulaneet.