Tärpätin innoittaman päätin tehdä miehen siskolle + perheelle pipari-puuceen. Heillä kun on vessaremontti kesken...

Taikina on valmista kaupan taikinaa. (Käytin sekä Sunnuntaita, että Myllyn Parasta, joten tässä tönössä voi olla molempia...)

Kaavat piirsin "omasta päästä" ja leikkasin piparitaikinasta. Pitsaleikkuri on tosi näppärä leikkaamaan näitä kappaleita. Taikina ei veny terän edellä, kuten veitsen kanssa helposti käy. Paistoin kappaleet pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähtyneet kappaleet kokosin taloksi kuumalla sokerilla. Kinuskikissalta löytyy vinkkejä piparitalon kokoamiseen. (Huom! Kinuskikissa kokoaa joulukalenterissaan piparitaloa!)

Tässä "hyyskä" koottuna, vailla maalia:

Tuossa oikeassa reunassa pilkistää hieman lakupalaa. Laitoin pienen palan sukulakua seinään markkeeraamaan paperirullaa. Huomatkaa myös veskissä oleva istuttava. (Ja kyllä, siinä on myös reikä... Tosin sen verran tämä on hölmöläisten mallia, että tyhjennysluukkua tähän ekoveskiin ei ole tehty...)

"Maalaamiseen" käytin tomusokerikuorrutusta. Punaisessa on mansikanmakuista tomusokeria terästetty muutamalla tipalla punaista elintarvikeväriä ja valkoinen on ihan perus-sokeri-vesi-seosta. Molemmissa on joukossa vähän sitruunamehua.

Koristeina on irtokarkkeja (tuo möykky on jonkinsortin pensas...) Veskissä piti olla nätti pärekatto, mutta mantelilastuni oli pelkkiä murusia, joten kippasin lastut katolle ihan summassa. Hyyskän seiniä kiipeilee pari hämähäkkiä.

Kuvissa näkyy veskin vieressä anopin työkaverille vääntämäni pätkiskakku (huomatkaa koristelussa käytetty punaisen sokerikuorrutteen jämät). Ja alakuvassa pilkistää myös kuvaajan varpaat... =D