Kaikkea pitää kokeilla, eiks vaan? Minä kokeilin tällä kertaa kotitekoista ketsuppia.

1001269.jpg Kuva ei ole kovin edustava...

Mulla oli vajaa 1,5kg tomaatteja, jotka kalttasin (= kastoin kiehuvaan veteen minuutiks ja nostin kylmään veteen jäähtymään, jonka jälkeen nyljin kuoren pois).

Kattilaan laitoin ensin 1 1/2 dl fariinisokeria, 1 1/2 dl viinietikkaa (mulla oli vaan omenaviinietikkaa, ei ehkä paras mahdollinen vaihtoehto...) ja 1 1/2 tl suolaa. Annoin seoksen hieman kiehahtaa. Lisäsin kaltatut tomaatit paloiteltuina sekä yhden isohkon sipulin pienittynä.

Keittelin seosta reilun tunnin, jonka jälkeen hurautin seoksen sauvasekoittimella tasaiseksi ja lisäsin "hyppysellisen" pitsamaustetta ja "ripauksen" paprikajauhetta. Tämän jälkeen keittelin seosta vielä jonkin aikaa. Lopuksi kippasin pussinpohjan Atamonia joukkoon. Sen jälkeen purkitin kuuman ketsupin pilttipurkkeihin. Kansi kii ja kuulemiin... Siellä ne jääkaapissa odottavat käyttöä.

Ketsupista tuli aavistuksen löysää (olisiko pitänyt keitellä kauemmin tai poistaa siemenet ennen keittämistä?). Ja tuo omenaviinietikan maku lyö pikkasen läpi. Ehkä vähempi määrä sitä omppuviinietikkaa olisi riittänyt. Kastikkeiden mausteena tuo menee varmasti ihan täydestä. Makkaran kylkeen en ihan heti laittaisi...