Makkaraperunat ovat varmasti aika legendaarinen grilliruoka ja kotioloissakin varsin yleinen ruoka.

Makkaraperunoihin tarvitaan keitettyjä perunoita ja (luonnollisesti) makkaraa. Myös lihapullia, kananuggetteja, kalapuikkoja tms voi käyttää.

Kypsennetään n. 225 asteessa, kunnes koostumus on sopiva. (N. puolisen tuntia?) 

Kannattaa suunnitella kokkailua sen verran eteenpäin, että edellispäivänä keittää koko kattilallisen perunoita (kuorineen tai ilman) ja laittaa loput perunat seuraavana päivänä uuniin.

Meillä keitetään perunat yleensä kuorineen ja seuraavan päivän uuniperunat tehdään kuorimattomista perunoista. (Kyllä, perunat pestään kunnolla ennen keittoa...)

Perunat paloitellaan joko puolikkaiksi tai pienemmiksi paloiksi. Perunoille voi suihkauttaa suihkepullosta vähän öljyä ja päälle ripsautellaan suolaa/ranskanperunamaustetta. Vaihtoehtoisesti perunapalat voi pyöritellä kulhossa öljy-mauste-seoksessa ja kaataa leivinpaperin päälle pellille.

Varsinkin puolikkaat perunat kannattaa laittaa uuniin n. varttiksi ennen kuin lisää makkarat perunoiden päälle. Muutoin käy niin, että a) makkarat kuivuu ja kärtsää ja perunat on sopivia tai b) makkarat on sopivia ja perunat vaaleita.

Makkarat voi laittaa kokonaisina tai puolikkaina (pitkittäin halki) tai vaihtoehtoisesti kiekkoina. Valittu tapa vaikuttaa vähän kypsymisaikaan. (Makkarakiekosta tulee hetkessä kuiva korppu ja kokonainen makkara kestää vähän pidemmän kypsennyksen...)

Kaveriksi kepsuttia, salaattia, leipää -mitä nyt tykkääkin syödä.

Tässä kuva viikonlopulta pikkuneidin makkaraperunoista, menossa uuniin vasta (siksi ovat kelmeitä). Laitoin hänen perunat vähän myöhemmin uuniin (ilman mausteita yms), joten rakensin hänen annokselleen 3-kertaisesta foliosta "vuoan". Lisäksi kuorin neidin perunat, ettei eka makkaraperuna-kokemus olis ihan järkyttävä. Nauru