Marsipaani sopisi tuonne kakunpäällisiin. Toisaalta siitä saa tehtyä myös erilaisia koristeita, joten laitan marsipaanista oman otsakkeen.
Wikipedian mukaan "marsipaani on manteleista ja tomusokerista tehty makeismassa. Perusreseptiin tarvitaan yhtä paljon manteleita ja tomusokeria (mitattuna painossa). Mantelit kuoritaan ja jauhetaan, lisätään tomusokeria sekä tilkka vettä ja mahdollisesti karvasmanteliöljyä tai muita makuaineita. Marsipaania on helppo sekä muotoilla että värjätä. Tuttuja muotoja ovat mm. marsipaanipossut ja hedelmät. Marsipaania käytetään myös paljon suklaamakeisissa."
Kotikokki.netistä löytyi marsipaanille ohje:
500 g tomusokeria
450 g mantelijauhoja (mitä hienompi rakenne, sen parempi
2 kpl kananmunan valkuaista
1/2 tl vaniljaesanssia/uutetta
1 tl sitruunamehua
(elintarvikeväriä)
Tee näin:
1. Siivilöi tomusokeri kulhoon mantelijauheen kanssa. Lisää joukkoon loput ainekset ja sekoita hyvin. Vaivaa taikinaa käsin, kunnes muodostat pehmeän, tasaisen ja kiinteän taikinapallon...
Huom! Jos et halua käyttää kananmunaa, voit korvata sen nestemäärän brandy/vesi-seoksella.
Kaulitse marsipaani pölysokerilla jauhotetun kelmun päällä n. 1½ kertaa kakkuasi suuremmaksi. Nosta ohuen ohut marsipaanilevy kelmuineen kakun päälle siten, että kelmu jää päällimmäiseksi. Painele kuorrute tiiviisti kakun päälle ja silittele sitä kädellä kelmun lävitse. Poista kelmu ja leikkaa ylimääräiset kuorrutteet pois.
Siloita kakun pinta kostealla kädellä tai tasoituslevyllä. Voit myös muovata marsipaanista pallon ja hieroa sillä kakun pinnan kiiltäväksi. Varo pysäyttämästä palloa, sillä marsipaanikerros liimautuisi kiinni palloon!
Sekasopan Mariella ja Kinuskikissalla on hyvät (kuvitetut) ohjeet marsipaanilla kuorruttamiseen.