Tein yhteissynttäreille siis myös hyydykekakun. Taisi olla peräti toinen hyydykekakkuni elämäni aikana...

Koska pohjaa varten en meinannut löytää glut. ja vähälakt. keksejä, päätin leipasta 1 munan kakkupohjan Semperin jauhoista ja perunajauhoista. Käytin taas tuttua kolmen-lasin-ohjetta. Eli yksi muna, yhtä paljon sokeria ja yhtä paljon jauhoja (n. puolet perunajauhoja), jauhoihin sekoitin n. 1/2 tl leivinjauhetta. Irtopohjavuoan voitelin hopeanvärisellä Sunnuntailla ja jauhotin glut. korppujauhoilla.

Paistoin pohjan kääretortun ohjeella (225 ast n. 5-10 min).

Pesaise vuoka ja laita vuoan pohjalle (pingota reunan väliin) pala leivinpaperia. Vuoraa vuoan reunat myös leivinpaperilla. Nosta pohja takaisin vuokaan ja kostuta hieman laimennetulla mehulla.

Täytteeksi laitoin ensin puolukka-rahka-hyydykkeen.

1 prk Flora Vispiä

n. 1 dl sokeria

1 prk maitorahkaa (hyla)

1 prk Metsämarjat-pilttisosetta (mustikkaa ja puolukkaa soseena)

reilu 1 dl sulatettuja, sokeroituja pakastepuolukoita

5 liivatelehteä

tilkka vettä

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vaahdota Flora Vispi. Sekoita rahka, sokeri, sose ja puolukat. Kuumenna tilkka vettä ja liuota liivatteet veteen (purista enimmät vedet liivatteista ja nosta kuumaan veteen). Kaada hieman jäähtynyt vesi rahkaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen ja kääntele vaahdotettu Flora vispi seokseen. Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Tasoita seoksen pinta. Nosta vuoka kylmään jähmettymään.

Tee päälle vielä "kiille":

3 prk Metsämarjat-pilttisosetta

3 liivatelehteä

tilkka vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Sekoita sose notkeaksi. Ota yksi purkillinen vettä. Huljuta jokainen purkki vuorollaan puhtaaksi ja kuumenna tämä "mehu" esim. mikrossa. (Hyödynsin molemmissa liivatevesissä puolukkaisia kippoja ja sosepurkkien reunoille jääneitä jämiä). Liuota liivatteet kuumaan veteen. Kaada hieman jäähtynyt vesi soseen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada seos vuokaan rahkakerroksen päälle. Tasoita pinta ja nosta vuoka kylmään jähmettymään. Anna kakun jähmettyä mielellään seuraavaan päivään.

Koristeeksi käytin taannoin tekemiäni koristeita.

1321206.jpg