Lauantain ruokalistalta löytyi tällä kerralla possun ulkofilepihviä, uunikasviksia ja maustevoita. (Kuvaaja pikkasen myöhästyi -maustevoi ehti sulaa pihvien päälle... Tuossa etummaisessa pihvissä näkyy tuollanen "voilammikko", se on sitä maustevoita)

1222007.jpg

Possun ulkofile leikattiin pihveiksi, nuijittiin ohuiksi, maustettiin hieman suolalla (+ pippurilla osa), paistettiin kypsiksi.

Uunikasviksissa on perunaveneitä (peruna leikattu 4 osaan), porkkanaa, suippoa paprikaa ja sipulia, päälle loraus oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Kasvikset käännellään ja niitä hierotaan niin, että öljy ja suola leviää kunnolla. Paistetaan 200 asteessa kypsiksi. (Nämä ehtivät olla tunnin uunissa -olivat takuulla kypsiä...)

Maustevoi:

100g pehmeää voita (lämmitä hetki mikrossa, ellet malta odottaa voin pehmenemistä)

loraus rypsiöljyä (n. 1 rkl?)

1 1/2 tl pippurisekoitusta

1/2 tl ranskanperunasuolaa

3/4 tl paprikajauhetta

 

Mausteet sekoitetaan pehemään voihin. Voiklimppi kipataan voipaperin päälle ja muotoillaan pötkyläksi. Kääritään voipaperiin ja nostetaan jääkaappiin kovettumaan. (Samalla maut tasaantuvat)