Kyllä on kokkaaminen tehty nykypäivänä helpoksi. "Perus-kotiruokaa" saa puolivalmiista aineksista loihdittua suorastaan kädenkäänteessä. Meillä herkuteltiin eilen perunalaatikolla/kinkkukiusauksella.

Laatikossa on:

500g peruna-sipuli-sekoitusta (pakaste)

300g kinkkusuikaleita

n. 750 ml ruokakermaa (käytin 500 ml tavallista, maustamatonta "Flooraa" ja 250 ml Valion Vuohenjuusto-tomaatti-ruokakermaa, siitä tuo punertava väri)

150g juustoraastetta

(HUOM!!! EI SUOLAA!!!)

Kaada peruna-sipuli-sekoitus vuokaan ja kippaa kinkkusuikaleet päälle. Kaada ruokakerma tasaisesti vuokaan ja levitä kinkkusuikaleet. Paista kypsäksi.

Meillä vuoka paistettiin n. 175 asteessa pari tuntia. Itse tykkään tehdä nämä laatikot niin, että kypsennän niitä n. 150 asteessa jopa kolmekin tuntia, mutta nyt vähän "nopeutin" kypsymistä. Miedohkossa lämmössä pitkä hauduttelu takaa maukkaan laatikon. Jos laatikko tuppaa tummumaan/kuivumaan liikaa, päälle voi laittaa vaikka folion.

Kannattaa huomata tässä laatikossa se, ettei suolaa todellakaan tarvi lisätä. Nuo valmiit kinkkusuikaleet ovat sen verran suolaisia, ettei laatikkoon kannata lisätä yhtään suolaa. Muuten lopputulos voi olla vähän ikävän makuinen... Ja jos käyttää enemmän noita maustettuja kermoja (siis koko määrä esim. jotain 3 juuston kermaa tai Kipparia), niissäkin on mukana suolaa.