Pyöräytin iltapäiväkahvia varten vähän pannaria. Pannarinmieliteko on ollut jo pitkään ja vielä pidempään olen haaveillut ahvenanmaan pannukakun teosta. No, nyt löysin Minskumanskuselta helpon näköisen ohjeen.

Kopsaan ohjeen suoraan Minskulta

Ahvenanmaan pannukakku

10 dl maitoa
1,5 dl mannasuurimoita
1/2 tl suolaa
1 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 dl rusinoita (jätin pois, meillä ei ole kovin hyvässä huudossa...)

Vuoan voiteluun:
1 rkl juoksevaa rasvaa (laitoin leivinpaperin vuokaan, ei tarvinnut voidella)

Lisäkkeeksi:
2,5 dl Flora vispiä
500 g pakastemansikoita

Kiehauta maito kattilassa. Lisää suurimot sekaan voimakkaasti vatkaten. Keitä puuroa hiljalleen noin 5 minuuttia. Mausta suolalla. Anna hieman jäähtyä. Lisää puuron joukkoon jauhot. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää puuroon. Mausta kardemummalla ja rusinoilla. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan. Paista 225 °C lämpötilassa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Vaahdota Flora Vispi. Tarjoa pannukakun kanssa myös mansikoita.

1420389.jpg

Tässä pannari suoraan uunista. Kaveriksi meinaan vaahdottaa vähän valmista vaniljakastiketta. Makua emme siis ole vielä testanneet, se tapahtuu myöhemmin iltapäivällä.

Edit.1.4.08

Muistaessani vielä sen makutestin tulos... Herrrrrrkullista! Kaverina oli vähän liian löysäksi jäänyttä vaahdotettua vaniljakastiketta, mutta sehän ei makuun vaikuttanut yhtään! Huomatkaa muuten, miten tasainen paistotulos tuolla uunilla tulee! (Enhän mä tollaseen oo tottunut! Vanhalla Strömberillä piti välttämättä kääntää pelliä puolivälissä paistoa tai toinen pää jäi vaaleaksi ja toinen paloi, ja tuo edellinen Helkamakin oli vähän samaa sorttia, siinä ei se paiston ero tosin ollut niin voimakas.