Isänpäivän kunniaksi pyöräytin kakun. Itse asiassa tämä homma tuli vähän vahingossa. Käytiin anopin kanssa eilen kaupoilla ja hänen piti ostaa sieltä valmis kakku. Tuoreita ei ollut tarjolla kuin (pieni ja ruma) käpykakku ja pakasteessa olevat kakut olivat aivan liian pieniä. Meitä olisi kuitenkin n. 10 henkeä syömässä sitä! Minä ehdotin, että ostetaan valmis kakkupohja ja täytetään se. Hyvä suunnitelma. Kaupassa ei vaan sattunut olemaan kuin torttupohjia, ei yhtään kakkupohjia. Mietimme, että käydäänkö toisessa kaupassa (kivasti kaikki 3 ketjun marketit lähes rintarinnan). Minua ei pätkääkään kiinnostanut kaupoissa juokseminen (kaikki taapero-ikäisten äidit varmasti tietää miksi!), jtoen minä sitten lupauduin tekemään kakkupohjan itse. Äkkiäkös sen pyöräyttää! Kotona oli valmiiksi jauhoja ja munia, joten kaupasta tarvittiin vain kerma, rahka ja päällysteet. Siispä hommiin vaan!

2050329.jpg

Pohjaksi tein 5 munan pohjan "kolmen lasin ohjeella". (n. 1/3 jauhoista perunajauhoja)

Kostutus Fantalla

Välissä muussattua banaania ja mansikkarahkaa (1/2 prk Flora Vispiä, 1/2 prk rahkaa, pari tl vanilliinikreemijauhetta ja mooooonta lusikallista mansikkahilloa kellarista). Kakun kasasin illalla, niin se sai rauhassa muhia ja kostua.

Päällä kerma (1 1/2 prk Flora Vispiä ja 1/2 prk rahkaa), koristeena halkaistuja viinirypäleitä, tummaa suklaarouhetta (maha), suklaahelmiä ja hopeahelmiä (tassut), isot hopeiset suklaarakeet silminä ja suun kohdalle töpsyttelin vähän pinkkiä tomuväriä.

Tuon nallen osasin hahmotella siksi kun käytin Pinkkiseltä ostamaani vuokaa.

Kermoissa ei ollut yhtään sokeria, mutta pohja oli ihan tavallista sokrukakkua. Appiukko kun on sokerirajoitteinen.

Kakku oli ihan hyvää, vaikka olisin kyllä laittanut väliin jotain muuta kuin banskua... Mutku tää oli miesten kakku ja miehet tykkää siitä banaanista kakun välissä.

Kermaa jäi tosi reilusti, joten jalostin siitä meille iltaherkuksi lakkarahkaa lisäämällä joukkoon muutaman lusikallisen lakkahilloa. Tuli muuten tosi hyvää!

Lisäksi tein tytön kanssa iskälle ja pappalle vähän pullaa. (Niistä tosin ei ole kuvia...) Tein ihan perus- puolen litran pullataikinan. Osa pullista tehtiin hillosilmällä (Saarioisten vadelmamarmeladia, voitelu munalla, ei sokeriripsotuksia) ja osa rähmäsilmillä (nokare voita + hienoa sokeria, voitelu munalla ja vielä reunoille ripsaus hienoa sokeria).