Innostuin Marken innoittamana kokeilemaan pitkästä aikaa Cannelonien tekoa. Minulla sattui olemaan kaapissa paketti Myllyn Parhaan Canneloneja, ja olin tyystin unohtanut niiden olemassaolon. Kiitos siis Markelle tästä "herätyksestä".

Muokkasin "vähän" pakkauksen kyljessä ollutta ohjetta...

Laitoin kastikkeeseen

400g sika-nautajauhelihaa (ruskistin)

ison tavallisen sipulin

isohkon salottisipulin (kuullottelin jauhelihan seassa)

ison porkkanan raastettun

puolet Creme Bonjour Aurinkokuivatut tomaatit -tuorejuustopurkista, sellasesta isosta

1,5 dl Pirkan kasrvirasva"kermaa"

1 dl vettä

*** tässä vaiheessa annoin hetken kiehahtaa

Maustoin sinappirelissillä ja pitsamausteella.

Annoin jäähtyä hetken ja lisäsin pussillisen (150g) juustoraastetta (kevyt-Emmental, tai jotain sinnepäin)

Mätin kastikkeen kertakäyttöiseen pursotinpustiin, asettelin makaroniputket vuokaan pystyyn ja aloin pursottelemaan kastiketta putkien täytteeksi. (Siis täytteen voi tunkea putkiin myös veitsenkärjellä tai pikkulusikalla -viimeksi kokeilin tuota lusikkaa ja olin kainaloitani myöten kastikkeessa...). Täytetyt putket kaatelin vuokaan. Putkista jääneen kastikkeen pursottelin vuokaan. Kuorrutteeksi sekoitin 2,5 dl kasvirasva"kermaa" ja pienen pilttipurkillisen itsetehtyä ketsuppia ja muutaman teelusikallisen kurkkusalaattia (tavallista). (Sekoitin tuon kuorrutteen ja kippasin vuokaan) Päälle ripsottelin taas pussillisen (150g) juustoraastetta.

Nämä oli hyviä!

1202171.jpg