Meidän tämän päivän ruoka oli vähän... mielenkiintoinen sekoitus...

1205447.jpg

Lautaselta löytyy perus-nuudelia (siitä en nyt laita keitto-ohjeita...), jauhelihapihviä, kastiketta -ja uppomuna (se on tuo valkoinen möykky...)!

Jauhelihapihvissä on:

400g sika-nautajauhelihaa

2 rkl korppujauhoja

4 rkl kermaa

1/2 dl vettä, johon liuotin yhden lihaliemikuution (lihaliemijauhe olis ollut helpompi...)

pippuria (pippurisekoitusta, joka loppui kesken, mustapippuria, valkopippuria ja maustepippuria -joilla siís jatkoin tuota pippurisekoitusta...) (Ohjeessa luki, että 1 rkl viherpippuria ja ripaus valkopippuria)

yksi punasipuli (suht. iso)

2 kananmunaa

 

Sekoitin korppujauhot, pippurin, veden, kerman ja liemikuution ja annoin turvota hetken. Silppusin sipulin ja ruskistelin ja lisäsin taikinaan. Lisäsin jauhelihan ja kananmunat. Otin noin kourallisen taikinaa, litistelin pihviksi ja paistoin valurautapannulla reilussa rasvassa.

******

Kastikkeessa on ensin sulatettu voita, siihen lisätty jauhettua pippuria (mustapippuria, valkopippuria ja maustepippuria -kun se pippurisekoitus kerta loppui kesken jo pihveissä..., ohjeen mukaan olisi pitänyt olla 2 rkl viherpippureita) ja annettiin hieman "ruskistua". Lisättiin 2 dl kermaa (tai siis se, mitä jäi jäljelle kun ensin otettiin 4 rkl pihvitaikinaan), vajaa 1/2 prk kermaviiliä, jossa oli dippikastikepussi sekoitettuna (maku Ranch tai jotain sinnepäin...), 1/2 purkkia Aurinkokuivatut tomaatit-tuorejuustoa. (Alkuperäisessä ohjeessa oli 1/2 prk kermaviiliä ilman mitään dippimausteita... eikä tuo tuorejuustokaan ohjeeseen kuulunut.) Ja lopuksi lisättiin vuorotellen vähän vaaleaa kastikesuurustetta, kun kastike oli turhan liemevää ja välillä taas vettä kun kastike oli turhankin tönkköä... Tätähän se on soosin teko =D

*********

Uppomunat tein kmsu:n ohjeella.


4 kananmunaa
1 l vettä
1 dl etikkaa
ripaus suolaa

Keitetään vesi, etikka ja suola kattilassa. (Säädä lämpöä pienemmälle niin, että vesi vain poreilee hieman.) Riko munat yksitellen kulhoon tai lasiin ja valuta hitaasti veteen. (Kannattaa todellakin rikkoa ne munat varovasti. Jos keltuainen leviää, munasta tulee todella ikävän näköinen...) Odota aina hetki ennenkuin lisäät uuden munan (edellinen muna "kerääntyy kokoon"). Hauduta 6-7 minuuttia ja nosta munat yksitellen reikäkauhalla vedestä pois. Itse huuhtelin munat vielä kylmän vesikraanan alla.

Munan pinnassa maistui aavistuksen verran etikka, mutta muuten lopputulos oli hyvää.