Raparperit lykkäävät vartta ja pakastin pursuilee vanhoja mansikkavarastoja. Päätin ratkaista nämä kaksi ongelmaa yhdellä istumalla.

Mittasin kattilaan:

5dl pakastemansikoita

5dl tuoreita raparperinpaloja

250g hillosokeria.

1 rkl vettä (Kun käyttää pakastemansikoita ja/tai pakasteraparpereja, ei nestettä kannata lisätä, sulavista marjoista/rapskuista tulee nestettä riittävästi)

Kuumenna kiehuvaksi, keitä kannen alla n. 5 min. Sekoita hillosokeri joukkoon ja keitä 5 min. Ota kattila liedeltä, kuori vaahto ja jäähdytä 15 min. Kaada hillo lämmitettyihin, puhtaisiin purkkeihin. Sulje ja säilytä viileässä.

1586418.jpg

Itse laitoin tuplasatsin raparperia, "kun sitä sattui olemaan"... Ja joukkoon tuli holautettua vähän vettäkin... Eikä keittoaikakaan taida pitää kutiaan... Lopputulos meinasi olla turhan liemevää, niin lisäsin joukkoon vaaleaa kastikesuurusta. Eli minun hillostani tulikin enempi kiisseliä... Maku on silti kohdillaan, sehän on pääasia.