Taannoisella leivoskurssilla opettajamme näytti, miten ruusun terälehtiä on helppo tehdä. Tarvitaan vain:
Marsipaania pötkössä, veitsi (myös terävä keittiöveitsi käy, tuo muovinen marsipaaniveitsi ei ole välttämätön...), tavallinen lusikka (ruoka- tai teelusikka, molempiparempi), tomusokeria sekä hyvä, tarttumaton alusta.
Marsipaanipötkön päästä leikataan veitsellä ohuita kiekkoja. Mitä terävämpi veitsi, sitä ohuempia kiekkoja saat leikattua (-->hentosempia terälehtiä) Lusikan pesällä painellaan marsipaanikiekot ohuiksi terälehdiksi. Lusikkaa kannattaa välillä kastaa tomusokeriin, ettei lusikka tartu marsipaaniin.
Terälehdistä tulee hieman "epämuodostuneita" ja röpelöreunaisia -näyttää siis luonnollisemmalta.
Sitten vaan muotoilemaan ruusuja! =D
Kommentit